"Нафтогаз" виключає припинення транзиту російської нафти в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" виключає припинення транзиту російської нафти в Європу

Енергетика
175
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" виключає припинення транзиту російської нафти в Європу. Про це Українським Новинам повідомила прес-служба компанії.
"НАК "Нафтогаз України" офіційно заявляє, що з української сторони не існує ніякої загрози для транзиту російської нафти європейським споживачам", - йдеться в повідомленні.
Тепер, як повідомляє НАК, компанія "Укртранснафта" і російська "Транснафта" проводять переговірний процес щодо підписання щорічної додаткової угоди до чинного довгострокового контракту від 2004 року (укладеного строком на 15 років).
Фахівці двох компаній погоджують обсяги транзиту російської нафти й інших короткострокових умов, домовленості за якими минають 31 грудня 2009 року.
Як повідомляло агентство, Росія попередила Європейський Союз про можливе припинення транзиту нафти через територію України в Словаччину, Угорщину й Чехію через невирішені питання з транспортування сировини між українською й російською сторонами.
Основні обсяги російської нафти поставляється в Європу нафтопроводом "Дружба", який ділиться на дві основні гілки: Північну (через Білорусь, Польщу, Німеччину) і Південну (через Україну, Словаччину, Чехію, Угорщину).
На початку 2009 року Росія призупинила транзит газу в Європу через Україну через невирішені питання з українською стороною.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас