Japan Airlines може пройти через процедуру банкротства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Japan Airlines може пройти через процедуру банкротства

191
Японський державний фонд Enterprise Turnaround Initiative Corp of Japan, створений для того, щоб повертати до життя проблемні компанії, які отримали кошти від уряду країни, може провести авіаперевізника Japan Airlines Corp через процедуру банкротства, повідомили агентству Reuters інформовані джерела.
JAL звернулася до ETIC по допомогу в жовтні. Фонд має вирішити, чи буде він надавати компанії допомогу в наступному місяці. За словами джерел агентства, ETIC проводив численні консультації з кредиторами JAL, але не зміг доки досягти угоди про позасудову реструктуризацію перевізника. Видно, авіакомпанії доведеться пройти через процедуру банкротства, аналогічну тій, через які проходять американські фірми з використанням глави 11 законодавства США в цій сфері.
Чиновники в уряді Японії раніше заявляли, що не проти банкротства JAL, хоча цей поворот подій не є переважним, оскільки може завдати удару за якістю перевезень під час рішення питання в суді. Керівництво JAL попередило, що компанія може збанкрутувати в тому випадку, якщо не буде знайдено вирішення проблеми величезної заборгованості по пенсійних виплатах. Японський уряд приступив до розгляду цього питання, проте було прийнято рішення про невтручання держави в справи проблемного авіаперевізника.
Якщо суду уникнути не вдасться, то це буде шосте по величині найбільше банкротство в історії економіки Японії. ETIC в цьому випадку спробує прискорити процес проходження необхідних судових процедур, а також вкладе близько $170 млн. в JAL до кінця поточного фінансового року (закінчується 31 березня 2010 р.).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас