Заборона на випуск компонентів бензину підвищить доходи бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона на випуск компонентів бензину підвищить доходи бюджету

Енергетика
632
Рішення Кабінету міністрів України відмінити технічні умови на виробництво компонентів бензину КБ-92 і КБ-95 призведе до підвищення доходів бюджету.
Таку думку в інтерв'ю кореспондентові УНІАН висловив директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.
"Ринок, деформований недобросовісною конкуренцією, повернеться в оптимальний стан, і від цього виграє споживач і бюджет", - сказав він.
Такої ж думки дотримується і директор нафтокомпанії "Паралель" Дмитро Кулик.
"Кабінет міністрів днями заборонив торгувати на АЗС компонентами бензину, і ми сподіваємося, що це рішення дозволить не лише відновити ціновий баланс на ринку, але і повернути галузь на шлях підвищення якості нафтопродуктів з орієнтацією на європейські стандарти", - сказав Кулик.
При цьому він додав, що "наступним кроком, на наш погляд, має стати відродження державної системи контролю якості моторного палива, яка сьогодні, на жаль, існує лише на папері".
На його думку, "права споживачів зараз захищають не контролюючі органи, а відповідальні нафтотрейдери, які навіть в збиток своєї рентабельності не знижують вимоги до палива, що купується, а також здійснюють внутрішній контроль якості нафтопродуктів".
Як повідомляв УНІАН, 23 грудня Кабінет міністрів України рекомендував Держспоживстандарту відмінити технічні умови на виробництво компонентів бензину КБ-92 і КБ-95.
Як зазначила глава Держкомпідприємництва Олександра Кужель, дане рішення в сукупності з прив'язкою вартості нафти українського походження, яка реалізується на аукціонах, до митної вартості, дозволить додатково залучити до бюджету близько 4 млрд. грн..
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас