Банк "Надра" буде кредитувати Роздольський цегельний завод за новою схемою рефінансування НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" буде кредитувати Роздольський цегельний завод за новою схемою рефінансування НБУ

163
Першим іноваційно-інвестиційним проектом, затвердженим Національним банком України (НБУ) для рефінансування по новому механізму, став проект модернізації Роздольського цегельного заводу (Львівська обл.), що фінансується банком "Надра" (Київ). Про це повідомив президент банку "Надра" Ігор Гіленко на прес-конференції 23 жовтня.
За його словами, проект вартістю 12 млн. грн. спрямований "на технічне доозброєння" і збільшення обсягів виробництва. Зокрема, на заводі планується налагодити виробництво різних видів черепиці. І.Гіленко також відзначив, що Роздольський цегельний завод є "ефективно працюючим підприємством".
Тимчасове положення НБУ про порядок рефінансування банків, що здійснюють довгострокове кредитування, набрало сили 20 серпня цього року. Нацбанк заявив про готовність рефінансувати банки по дисконтній ставці (у даний час – 8% річних - ІФ) для кредитування довгострокових іноваційно-інвестиційних проектів терміном від року до трьох.
Банк "Надра" створений у 1993 році, його регіональна мережа включає більш 160 структурних підрозділів. Чисті активи банку на 1 вересня складали 1,2 млрд. грн., статутний капітал – 33,7 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель – 938,42 млн. грн., депозити фізичних осіб – 530,4 млн. грн., депозити юридичних осіб – 164,34 млн. грн., фінансовий результат за січень-серпень – 3,02 млн. грн.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас