Парламент України прийняв за основу проект про продовження мораторію на продаж землі до 2012 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України прийняв за основу проект про продовження мораторію на продаж землі до 2012 р.

Аграрний ринок
363
Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект про продовження мораторію на продаж землі до 1 січня 2012 року.
За законопроект про внесення змін до перехідних положень Земельного кодексу України проголосували в першому читанні у вівторок 332 народні депутати з 427, зареєстрованих у залі.
В законопроекті передбачається продовження терміну заборони внесення права на земельну частку (пай) в статутні капітали господарських товариств до 1 січня 2012 року.
Крім того, пропонується встановити, що купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення, державної комунальної власності, окрім вилучення їх для суспільних потреб, а також купівля-продаж або відчуження земельних ділянок іншим способом і зміна їх цільового призначення вводиться з 1 січня 2012 року за умови набуття чинності законів України про державний земельний кадастр і про ринок земель, які визначатимуть особливості обігу земель державної і комунальної власності, а також земель товарного сільськогосподарського виробництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас