Ющенко підписав раніше ветований закон про відчуження землі для суспільних потреб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав раніше ветований закон про відчуження землі для суспільних потреб

Аграрний ринок
896
Президент України Віктор Ющенко підписав закон "Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, розміщених на них, які знаходяться в приватній власності, для суспільних потреб або з мотивів суспільної необхідності", повідомляє його прес-служба в четвер.
Як зазначалось, Ющенко 24 липня поточного року повернув до парламенту з пропозицією відхилити вищезгаданий закон. 17 листопада Верховна Рада подолала вето.
Згідно із цим законом, примусове відчуження ділянки з подальшою повною компенсацією його вартості, а також вартості житлового будинку та інших розташованих на ній споруд і насаджень повинно застосовуватися виключно для будівництва лінійних об'єктів транспортної і енергетичної інфраструктури (доріг, мостів, естакад, аеропортів, нафто- і газопроводів, електростанцій і ін.), і лише у разі, коли будівництво вказаних об'єктів на певній ділянці є оптимальним варіантом з економічної, технологічної, соціальної і екологічної точки зору, а загальний позитивний ефект від такого будівництва значно перевищує негативні наслідки для власника. Рішення про примусове відчуження приймає суд.
Викуп земельної ділянки, що знаходиться в приватній власності, виходячи з міркувань суспільної необхідності, здійснюється виключно шляхом попередньої і повної компенсації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас