УАК просить Ющенка, Тимошенко і Литвина сприяти прийняттю антикризового закону для аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УАК просить Ющенка, Тимошенко і Литвина сприяти прийняттю антикризового закону для аграріїв

Аграрний ринок
172
Українська аграрна конфедерація просить Президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлію Тимошенко і голову Верховної Ради Володимира Литвина сприяти прийняттю антикризового закону для аграріїв. Про це йдеться в зверненні УАК.
УАК закликає Ющенка, Тимошенко, Литвина об'єднатися навколо швидкого напрацювання Кабінетом Міністрів нової редакції аграрного антикризового закону, його швидкого прийняття Верховною Радою і підписання Президентом.
УАК відзначає, що починаючи з 1 грудня фактично скасовується низка положень закону "Про державну підтримку сільського господарства України", а також закону "Про податок на додану вартість" щодо підтримки виробників м'яса і молока шляхом впровадження спеціальних режимів оподаткування податком на додану вартість.
На думку конфедерації, це позбавить вітчизняне тваринництво (в розрахунку на рік) більше 2 млрд. гривень державної підтримки, в яких воно саме зараз має потребу в умовах дефіциту коштів і зменшення обсягів кредитування.
УАК наполягає на негайному втручанні й виправленні ситуації, щоб уникнути виникнення негативних тенденцій в молочному і м'ясному скотарстві.
Як повідомляло агентство, 4 грудня депутати Ради Микола Присяжнюк (фракція Партії регіонів) і Катерина Ващук (фракція Блоку Литвина) запропонували парламенту встановити плату за зберігання державного зерна не більше 2% його вартості, а також відновити режим акумуляції ПДВ при продажу сільськогосподарськими виробниками молока і м'яса переробним підприємствам.
Раніше Конституційний Суд визнав неконституційним закон №639-VI "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів" у редакції від 4 лютого.
Завершальні положення цієї редакції закону встановлюють порядок і особливості підтримки Національним банком ліквідності комерційних банків, які надали кредити сільськогосподарським виробникам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас