Ринки акцій Азії зростають завдяки ослабленню побоювань відносно боргів Дубаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії зростають завдяки ослабленню побоювань відносно боргів Дубаю

Фондовий ринок
189
Торги на ринках акцій Азійсько-Тихоокеанського регіону відкрилися в понеділок зростанням, оскільки обіцянка ОАЕ підтримати банки ослабила побоювання, пов'язані із заборгованістю Дубаю, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азійсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific виріс на 3,2% - до 117,49 пункту.
Японський Nikkei 225 піднявся на 2,6%. Гонконзький індекс Hang Seng додав 3,3%, китайський Shanghai Composite - 2,5%. Уряд Китаю продовжить реалізацію "бюджетної політики попередження" і збереже порівняно м'який підхід до грошово-кредитної політики, оголосило агентство "Синьхуа" за підсумками п'ятничного засідання Політбюро КНР.
Разом з тим Політбюро КНР постановило, що необхідно досягти "структурного коректування" економічного зростання. Для цього більше уваги приділятиметься впровадженню інновацій, подальшому просуванню реформ і зовнішньої відвертості.
Центральний банк ОАЕ оголосив, що підтримає національні та іноземні банки, що діють в країні, яким загрожують втрати у зв'язку з розвитком ситуації довкола Dubai World. Зокрема, для них відкритий доступ до дешевих кредитів в рамках спеціальної програми.
Котирування акцій австралійських банків Commonwealth Bank of Australia і National Australia Bank Ltd. піднялися відповідно на 4,4% і 6,3% після заяв про те, що вони не чекають істотних збитків у зв'язку з ситуацією в Дубаї. Папери ANZ Bank і Westpac додали в ціні по 4,5%.
Держфонд Dubai World, борги якого становлять близько $60 млрд, минулого тижня обрушив фондові ринки світу, звернувшись до кредиторів з проханням про відстрочення платежів.
"Те, що австралійські банки заявили, що у них немає великих ризиків в Дубаї, допомогло ринку, - упевнений Бен Поттер з IG Markets. - Гадаю, світові ринки, вже починають забувати про цю історію".
Акції провідного європейського банку HSBC подорожчали в Гонконгу на 3,7%, оскільки обсяг депозитів в його дубайському підрозділі перевищує обсяг кредитів.
Найбільша компанія Китаю з продажу побутової техніки Suning Appliance Co. збільшила ринкову вартість на 5,1% на тлі заяв Політбюро КНР.
Курс цінних паперів японського виробника електроніки Sony піднявся на 3,5%, оскільки зростання єни зупинилося, і експортери розраховують на збільшення виручки за межами Японії. Вартість акцій автоконцерну Nissan у зв'язку з цим підвищилася на 3,3%.
Ринкова вартість австралійської енергетичної компанії Energy Developments злетіла на 11% - до 2,67 австралійського долара, оскільки вона отримала пропозицію про поглинання від Greespark Power Holdings Ltd. за ціною 2,75 австралійського долара за акцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас