Нацбанк Грузії знизив ставку рефінансування з 6% до 5% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Грузії знизив ставку рефінансування з 6% до 5% річних

Валюта
147
Комітет з монетарної політики Нацбанку Грузії в середу прийняв рішення знизити ставку рефінансування з 6% до 5% річних, повідомили "Інтерфаксу" в Нацбанку.
Як зазначив представник Нацбанку, після останнього засідання комітету з монетарної політики, яке відбулося в середині жовтня, очікувані темпи зростання ВВП і споживчих цін істотно не змінилися.
"В жовтні річна інфляція становила 3,2%, а її середньорічний показник - 2,2%. Згідно із прогнозом, інфляція за підсумками 2009 року буде 3-4%, а наступного року - в межах 6%", - сказав він.
При цьому він зазначив, що протягом останніх декількох місяців в банківській системі спостерігається тенденція до зростання депозитів.
"Очікується, що існуючі темпи зростання банківських депозитів не зміняться до кінця року", - сказав він, зазначивши, що в результаті збільшення в листопаді обсягу депозитів спостерігався позитивний темп зростання грошових агрегатів М2 і М3.
За словами представника Нацбанку, як і раніше висока надлишкова ліквідність спостерігається в комерційних банків країни. "Знижуючи ставку рефінансування, Нацбанк в той же час активізує операції з депозитними сертифікатами із вилучення надлишкової ліквідності", - зазначив він, підкресливши, що "ці сертифікати є безризиковими активами".
Нацбанк Грузії знизив ставку рефінансування з 6,5% до 6% в середині квітня поточного року, відтоді вона зберігалась на цьому рівні.
Уряд Грузії спочатку прогнозував інфляцію в країні в 2009 році в межах 7%, пізніше прогноз був понижений до 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас