Експерт: Інвестори поки не втрачають упевненості в передноворічному ралі на фондових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інвестори поки не втрачають упевненості в передноворічному ралі на фондових ринках

Фондовий ринок
405
Інвестори поки не втрачають упевненості в тому, що передноворічне ралі на фондових ринках відбудеться. Таку думку висловила начальник аналітичного відділу компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
За її словами, протягом найближчих тижнів все залежатиме від макроекономічних даних, що надходять на ринок, по найбільших економіках світу. "У випадку, якщо побоювання щодо сповільнення темпів економічного зростання в 4-му кварталі поточного року знаходитимуть своє підтвердження, упевненість інвесторів може бути розвіяна”, - прогнозує аналітик.
О.Євдоченко відзначила, що погіршення настроїв інвесторів, як на глобальних, так і на українському фондовому ринку, настало після досягнення ключовими індексами максимальних з початку року значень. Крім того, на її думку, цьому посприяли заяви регуляторів багатьох країн про посилення контролю за притоком в їх економіки "гарячих грошей", які можуть призвести до надування бульбашок на фінансових ринках і зміцнення національних валют.
Як підкреслила аналітик, саме завдяки надлишку ліквідності ми спостерігаємо зростання на світових фондових майданчиках протягом останніх 8-ми місяців. "Макроекономічна статистика, яка виходила протягом цього тижня, також не надихнула інвесторів, і навпаки, вселила невпевненість у відновленні світових економік”, - вважає вона.
За інформацією О.Євдоченко, сьогодні український ринок акцій відкрився незначним зростанням слідом за світовими майданчиками після падіння напередодні, але в цілому учасники торгів абсолютно не активні, і не спостерігається ні активних продажів, ні покупок.
Аналітик повідомила, що найбільш значущими даними, які вийдуть наступного тижня в США, стануть замовлення на товари тривалого користування (очікування ринку +0,6%), приватні доходи і видатки (+0,2% і 0,5% відповідно), первинні звернення за допомогою з безробіття, продажі новобудов і протокол засідання ФРС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас