Держспоживстандарт виявив порушення у продажу тютюнових виробів на 20% перевірених торговельних точках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держспоживстандарт виявив порушення у продажу тютюнових виробів на 20% перевірених торговельних точках

200
Державний комітет України з питань технічного регулювання і споживчої політики (Держспоживстандарт) з перевірених з 23 вересня по 5 листопада цього року 737 об'єктів торговельної мережі, що здійснюють роздрібну торгівлю тютюновими виробами, зафіксував порушення на 148 з них.
Згідно з повідомленням Держспоживстандарту, перевірки проводилися в 20 областях і АРК.
Як зазначається в інформації комітету, особлива увага приділялася асортименту тютюнових виробів у мережі ринків, а також вивчалася ситуація з торгівлею цією продукцією в недозволених для цього місцях.
"Випадки торгівлі тютюновими виробами на майданчиках просто неба зафіксовані в більшості перевірених обласних і районних центрів. Особливо ці негативні явища поширені у вузлових місцях торгівельної інфраструктури (на ринках, міні-ринках, торговельних майданчиках, в торговельних рядах, ринкових комплексах), а також в місцях торгівлі, що постійно відвідуються значною кількістю людей, поряд з транспортними вузлами, на зупинках транспорту загального користування", - йдеться в повідомленні.
Найбільшу кількість продукції, що не відповідає нормативним документам, Держспоживстандарт виявив у прикордонних областях України. В основному такі тютюнові вироби виготовлені в Росії та Молдові.
Раніше учасники тютюнового ринку України прогнозували зростання нелегальної торгівлі тютюновими виробами у зв’язку з неодноразовим підвищенням за останній рік на них акцизів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас