Азіатські фондові індекси знижуються в п'ятницю, дешевшають акції сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові індекси знижуються в п'ятницю, дешевшають акції сировинних компаній

Фондовий ринок
65
Азіатські фондові індекси знижуються в п'ятницю слідом за котируваннями акцій сировинних компаній, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific опустився в процесі торгів на 0,3%, з початку тижня зростання цього індикатора складає 1%. Японський індекс Nikkei 225 знизився на 0,4%.
Папери нафтових і гірничодобувних компаній дешевшають на тлі падіння цін на нафту і метали. Вартість нафти в четвер звалилася на 3% - до $76,94 за барель - мінімуму з 14 жовтня, після публікації даних про значніше, ніж очікувалося, збільшення запасів нафти в США.
London Metals Index, в розрахунок якого входять котирування шести металів, включаючи мідь і цинк, знизився 12 листопада на 0,8%.
Акції ВНР Billiton на торгах у п'ятницю впали в ціні на 1,5%, Rio Tinto - на 0,7%, Petrochina - на 1,9%, Jiangxi Copper - на 1,9%.
MSCI Asia Pacific зріс на 67% в порівнянні з мінімумом, зафіксованим в березні цього року. Відношення котирувань паперів, що входять в його розрахунок, до прибутків компаній, складає 22. Для американського індексу S&P 500 цей показник дорівнює 17, для європейського Stoxx 600 - 15.
"Ми стежитимемо за тим, чи продовжить корпоративна звітність нас приємно дивувати, - відзначає керівник Mitsubishi UFS Asset Management в Гонконгу Мічия Томіта. - Хороші сюрпризи стануть виправданням високим котируванням акцій".
Вартість акцій Paladin Energy знизилася за підсумками торгів у четвер на 2,6%. Компанія, що видобуває уран, заявила про збільшення збитку в минулому кварталі до $20 млн з $5,1 млн роком раніше.
Папери BlueScope Steel Ltd. подешевшали на 2,1% на повідомленні австралійського сталевиробника про те, що він зафіксує невеликий збиток у першому фінансовому півріччі у зв'язку зі зміцненням австралійського долара до інших світових валют і зниженням цін на сталь.
"Як і раніше, є скептично настроєні інвестори, які не думають, що відновлення економіки буде стійким, і це стримує підйом фондового ринку", - відзначає керівник Metropolitan Bank & Trust Алан Ю.
Ціна акцій японської Central Glass опустилася в процесі торгів на 6,6%. Виробник скла зафіксував чистий збиток у розмірі 451 млн ієн ($5 млн) в першому півріччі фінансового року. Вартість паперів Nippon Sheet Glass, що оголосила про збиток в 26,2 млрд ієн, впала на 6,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас