Голова Банку Англії розглядає можливість подальшої купівлі облігацій компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Банку Англії розглядає можливість подальшої купівлі облігацій компаній

120
Голова Банку Англії Мервін Кінг заявив, що британській економіці загрожує "важка дорога до одужання" і він серйозно розглядає питання про подальшу купівлю облігацій, сигналізуючи тим самим, що чиновники не готові ще відмовитися від заходів, котрі стимулюють економічну активність, повідомляє Bloomberg.
"Навіть якщо ми побачимо значні позитивні темпи зростання в майбутньому, нам належить пройти довгу дорогу, аби повернутися туди, де ми були до кризи", - заявив Кінг журналістам сьогодні в Лондоні. Він додав, що питання про подальшу купівлю активів лише розглядається Банком і жодних рішень ще не прийнято. Збільшуючи грошову масу і купуючи облігації банків та інших компаній, Банк Англії намагається оживити економіку. Проте 175 млрд. фунтів, виділені з бюджету на ці заходи, вже практично закінчилися.
Згідно із даними Банку Англії, в третьому кварталі 2009 р. економіка Великобританії скоротилась на 0,4%. Цільовий рівень інфляції 2% в 2012 р. буде досягнутий при збереженні поточної монетарної політики. Якщо ж регулятор діятиме відповідно до очікувань ринку, зокрема, почне з третього кварталу 2010 р. підвищувати базову ставку, то цільовий рівень інфляції буде перевищений.
Кінг особливо наголосив на позитивному впливі зниження курсу фунта на процес усунення дисбалансів і відновлення економіки. Глава БА дав зрозуміти, що немає нічого страшного в 27-відсотковому падінні фунта відносно кошика валют з інших країн впродовж останніх двох років. Слабка валюта може допомогти збільшити експорт і змусити економіку піти від залежності від внутрішніх витрат.
Мервін Кінг особливо підкреслив важливість боротьби з бюджетним дефіцитом країни. "Необхідність існування надійного плану для забезпечення істотного скорочення бюджетного дефіциту поки що не зрозуміла для всіх", - сказав він. Дефіцит бюджету країни складе цього року майже $150 млрд. Розмір держборгу у вересні, згідно з даними британського казначейства, досяг історичного максимуму на рівні $1,3 трлн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас