ЦБ РФ: Розраховувати на зміцнення курсу рубля найближчим часом не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ РФ: Розраховувати на зміцнення курсу рубля найближчим часом не варто

Валюта
288
Найближчим часом не варто розраховувати на стабільне зміцнення рубля і захоплюватися спекулятивними операціями, заявив директор департаменту операцій на фінансових ринках Центрального Банку Росії Сергій Швецов.
За його словами, ціни на нафту поводяться доволі непередбачувано, а найближчим часом курс рубля навряд чи перестане залежати від нафтових котирувань. Швецов відзначив, що 60% російського експорту припадає на експорт енергоносіїв, і платіжний баланс формується під впливом цього чинника.
Крім того, через істотне зростання бюджетних витрат в кінці року рубль може істотно ослабнути, тому що дефіцит бюджету укине в банківську систему країни додаткові сотні мільярдів рублів.
Швецов також відзначив, що зараз ставка короткострокового рефінансування Центробанку складає 6,75%, і потенціал для її зниження ще є, залишається потенціал для carry trade. Тиск на рубль у зв’язку з припливом капіталу відбувається під впливом carry trade, але при зниженні ставок знижуватиметься і тиск на рубль.
Що стосується інфляції, на думку ЦБ РФ в 2010 році її рівень складе 7-9%, існує навіть вірогідність, що вона не перевищить 6%. Проте в другому півріччі наступного року існує певний ризик по інфляції через суттєве зниження Банком Росії ставок по реальних операціях, перш за все по одноденному РЕПО.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас