Індекси в США зросли в четвер на сильній звітності компаній, ф'ючерси дорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США зросли в четвер на сильній звітності компаній, ф'ючерси дорожчають

Фондовий ринок
79
Американські фондові індекси зросли за підсумками торгів у четвер на сильній корпоративній звітності, повідомило агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дорожчають у п'ятницю, підйом їх котирувань становить 0,2-0,3%.
Котирування акцій Travelers, McDonald's, AT&T, а також низки інших компаній, квартальні показники яких перевершили прогнози ринку, збільшилися за підсумками торгів. Результати 79% компаній індекс S&P 500, що відзвітувалися за підсумками минулого кварталу, перевершили прогнози ринку.
"Зростання корпоративних прибутків є реальним, і це буде підтримувати відновлення економіки, - відзначає головний інвестиційний директор Lee Munder Capital Group у Бостоні Джеффрі Девіс. - У нас є маса ліквідності, і багато економічних факторів промовляють на користь підйому фондових ринків".
Вартість акцій Travelers Cos., що спеціалізується на страхуванні комерційних ризиків, зросла за підсумками торгів на 7,7%. Компанія збільшила чистий прибуток уперше з 2007 року. Цей показник виріс у третьому кварталі в 4 рази - до $935 млн, або $1,65 на акцію. Операційний прибуток Travelers, не враховуючі доходи компанії від інвестицій, склала $1,61 на акцію, перевищивши середній прогноз експертів в $1,29 на акцію.
Підіндекс S&P 500, до розрахунку якого входять папери страховиків, виріс у четвер на 3,9%, банків - на 4,7%.
Акції McDonald's подорожчали на 2%. Чистий прибуток компанії, яка володіє найбільшою у світі мережею ресторанів швидкого обслуговування, у минулому кварталі виріс до $1,26 млрд, або $1,15 на акцію, що перевершило очікування аналітиків, що становили в середньому $1,11 на акцію.
Папери американського оператора телефонного зв'язку AT&T, найбільшого в країні, збільшилися в ціні на 0,6%. Квартальний прибуток компанії розраховуючи на акцію без урахування разових витрат виявився кращим від прогнозів на 3 центи.
"Ми готові до дійсно гарного ринку в листопаді й грудні, це ралі буде рухатися тими, хто дотепер залишався за, - говорить Стів Льютхольд з Leuthold Core Investment Fund. - Фондовий ринок буде підтримуватися тієї частиною людей, які дотепер зберігали обережність".
Вартість акцій New York Times злетіла за підсумками торгів на 23% після того, як компанія оголосила, що зафіксувала в третьому кварталі прибуток без урахування одноразових витрат і доходів на рівні 16 центів на акцію. Аналітики в середньому прогнозували збиток в 1 цент на акцію.
Котирування акцій регіональних банків PNC Financial Services, Fifth Third Bancorp й SunTrust Banks Inc. зросли відповідно на 13%, 6,8% й 5,3%. Банківські операції стають більш прибутковими, з огляду на те, що банки знижують ставки з депозитів, крім того, скорочується й вартість інших запозичень.
Підтримку акціям банків зробило також заяву міністра фінансів США Тімоті Гайтнера про те, що його метою є те, щоб фінансові компанії, які отримали підтримку від уряду, якнайшвидше погасили свою заборгованість.
Папери сталевиробників подешевіли в четвер чекаючи падіння цін на сталь.
Вартість акцій Nucor упала на 4% після того, як компанія заявила, що не очікує поліпшення попиту на сталь і, можливо, буде змушена скоротити виробництво в цьому кварталі.
Ціна паперів Reliance Steel & Aluminum опустилася на 3,3%. Продажі компанії в третьому кварталі впали на 52%, не виправдавши прогнозів експертів. Компанія очікує деякого зниження цін на продукцію, що випускає нею, у найближчі місяці.
Акції U.S.Steel Corp. подешевіли до закриття ринку на 1,1%.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в четвер на 131,95 пункту (1,33%) - до 10081,31.
Standard & Poor's 500 здійнявся на 11,51 пункту (1,06%), склавши 1092,91.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 14,56 пункту (0,68%) - до 2165,29.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас