Уряд виділив авансом 200 млн грн. на установку навісу над НСК "Олімпійський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд виділив авансом 200 млн грн. на установку навісу над НСК "Олімпійський"

Казна та Політика
207
Уряд виділив Міністерству України у справах сім'ї, молоді та спорту авансовим платежем 200 млн грн. для фінансування робіт з установки навісу над трибунами Національного спорткомплексу (НСК) "Олімпійський".
Згідно з прес-релізом Мінсім’ї, авансовий платіж був виділений 16 жовтня з метою передоплати робіт з виготовлення металевих конструкцій каркасу, сталевих тросів і синтетичної мембрани, яка буде розтягнута по периметру конструкції навісу.
Генпідрядник реконструкції стадіону АТ "ХК "Київміськбуд" (Київ) 28 серпня залучив ТОВ "Майстер-Профі-Україна" (Дніпропетровськ) в якості підрядника до робіт з виготовлення і монтажу конструкції навісу над трибунами спортивної арени. Пізніше уряд розпорядженням (№1142-р від 16 вересня) доручив Держказначейству здійснити попередню оплату за матеріали, конструкції та вироби, необхідні для виконання будівельно-монтажних робіт з установки навісу над трибунами НСК у розмірі 398,6 млн грн. за рахунок держбюджету.
За результатами проведеного тендеру, тросові системи виготовить компанія "Брайтон" (Великобританія), мембранне покриття - компанія "Хайтекс" (Німеччина).
Опорний каркас навісу складатиметься з 80 колон заввишки 40 м, виготовлених із сталевих листів завтовшки 60-90 мм. Їх загальна вага складе понад 4 тис. тонн.
По завершенні установки каркасу на ньому буде розтягнута вантова конструкція з тросів спеціального плетіння за принципом велосипедного колеса, загальною вагою близько 1 тис. тонн, а по периметру вантової конструкції буде розтягнута напівпрозора синтетична мембрана, армована скловолокном, загальною площею 48,5 тис. кв. м.
Навіс над стадіоном захистить глядачів від атмосферних опадів і сонця, а також дозволить забезпечити якісне освітлення стадіону і звук під час матчів. Для цього за всією площею навісу будуть розміщені купольні ліхтарі, а в покриття тенту буде вмонтовано акустичну систему.
Завершення монтажу металоконструкцій для куполу передбачається на травень 2010 року. Тоді ж почнеться монтаж вантової системи, а з серпня 2010 року на стадіоні мають приступити до установки мембранного покриття.
Загальна вартість робіт з установки навісу складає 727,2 млн грн.
Уряд на позачерговому засіданні 22 червня затвердив проект і титул реконструкції НСК "Олімпійський", що передбачають фінансування всіх будівельних робіт по реконструкції в розмірі 2,114 млрд грн. При цьому, у разі потреби, ця цифра може бути скоректована.
Після введення в експлуатацію стадіону в червні 2011 року НСК "Олімпійський", як головна арена Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні, отримає статус стадіону категорії "еліт".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас