Мін’юст повернув на доопрацювання постанову НБУ про порядок здійснення валютно-обмінних операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін’юст повернув на доопрацювання постанову НБУ про порядок здійснення валютно-обмінних операцій

Валюта
942
Міністерство юстиції повернуло на доопрацювання постанову №538 Національного банку про порядок здійснення валютно-обмінних операцій. Про це йдеться в повідомленні Мін'юсту.
"Міністерство юстиції повернуло до Національного банку України без держреєстрації на доробку постанову правління НБУ від 9 вересня 2009 року №538 "Про затвердження змін до Інструкції про порядок організації й здійснення валютно-обмінних операцій на території України", - говориться в повідомленні.
За даними міністра юстиції Миколи Оніщука, зазначена постанова була повернута на прохання Національного банку для доопрацювання з метою приведення нормативного акту у відповідність із чинним законодавством.
Постановою передбачалося ввести певні обмеження щодо здійснення валютно-обмінних операцій на території України.
Зокрема, передбачалося ввести вимогу щодо необхідності здійснення валютно-обмінних операцій на суму, що перевищує 15 тис. гривень, лише через касу фінансової установи й з обов'язковою процедурою ідентифікації особи, що здійснює операцію з готівкою.
Крім того, передбачалося ввести заборону фінансовим установам на продаж іноземної валюти одній особі на суму, що перевищує в еквіваленті 80 тис. гривень в один операційний день.
Як повідомлялося, асоціація "Український кредитно-банківський союз" вважає незаконною вимогу НБУ ідентифікувати фізосіб , які здійснюють валютно-обмінні операції від 15 тис.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас