Бернанке закликає до захисту споживачів фінансових послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке закликає до захисту споживачів фінансових послуг

Казна та Політика
256
Захист споживачів фінансових послуг є "життєво важливим", вважає глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке, повідомляє агентство Bloomberg.
"Життєво важливо, щоб споживачі були захищені від непорядних і шахрайських практик у фінансових питаннях, - заявив він, виступаючи в четвер у комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США. - Серйозний захист споживачів допомагає зберегти заощадження, а також підтримати довіру до фінансових компаній і ринків".
У своєму виступі глава ФРС не торкався пропозиції адміністрації президента США Барака Обами, згідно з якою захист споживачів фінансових послуг має здійснювати спеціальне агентство, а не Центробанк.
Раніше глава комітету з фінпослуг Барні Френк закликав до створення нового агентства, відзначивши, що ФРС та інші банківські регулятори роблять дуже мало для боротьби зі зловживаннями в цій сфері.
Бернанке не коментував ситуацію в економіці, а також перспективи зміни базової процентної ставки. Ставка ФРС з грудня минулого року перебуває в діапазоні 0-0,25% річних.
Виступаючи в Конгресі в четвер, глава ФРС заявив, що "американський ЦБ цілком придатний для виконання функцій нагляду за системно важливими фінансовими інститутами".
Бернанке також закликав до внесення нових змін до регулювання, включаючи пошук шляху до згортання діяльності крупних фінкомпаній без шкоди для фінансової системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас