Сполученим Штатам загрожує інфляція в стилі 70-х - Джим Роджерс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сполученим Штатам загрожує інфляція в стилі 70-х - Джим Роджерс

Казна та Політика
1688
Сполученим Штатам загрожує висока інфляція в стилі 70-х років минулого століття внаслідок слабкого долара і необачної політики Федерального резерву, вважає легендарний інвестор Джим Роджерс.
"Поза всяким сумнівом, США незахищені від можливої гіперінфляції або, що ймовірніше, від інфляції, яку ми спостерігали в 1970-х", - заявив Роджерс телеканалу CNBC в четвер. - "Я припускаю, що вона може повернутися в найближчому майбутньому, ясно вже найближчими роками".
На думку Джима Роджерса, споживчі ціни в США зростають уже сьогодні, але американська влада приховує справжні темпи інфляції. "Реальний рівень інфляції в Америці складає мінімум 6 або 7% - всі, хто ходить у магазин, знають, що ціни зростають, - все, але тільки не уряд", - сказав 67-річний "інвестгуру".
Роджерс заявив, що політика "кількісного пом'якшення", яку з початку рецесії проводить Федеральна резервна система, знижує вартість американської валюти і в довгостроковій перспективі ставить майбутнє долара під загрозу.
"Кількісне пом'якшення" (quantitative easing) фактично означає незабезпечену емісію грошей, за рахунок якої Федеральний резерв сподівається стимулювати економічне зростання.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас