"Нафтогаз України" виплатила купони за єврооблігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" виплатила купони за єврооблігаціями

Енергетика
958
Компанія "Нафтогаз України" 30 вересня ц.р. виплатила 20 млн дол. процентного доходу за єврооблігаціями 2004 року випуску.
Про це повідомили РБК-Україна в компанії Corlblow, що є одним з утримувачів цих цінних паперів.
"Платіж "Нафтогазу України" підкреслює бажання "Нафтогазу" чесно поводитися з утримувачами облігацій, незважаючи на складні економічні обставини", - сказано в повідомленні.
Corlblow, що раніше наполягав на погашенні українським підприємством своїх боргів за євробондами 30 вересня, змінила свою позицію і вирішила голосувати за реструктуризацію цінних паперів на зборах їх власників 19 жовтня 2009 р. "Ініціативна група власників цінних паперів "Нафтогазу" і "Нафтогаз України" досягли взаєморозуміння щодо обміну боргових цінних паперів", - сказано в повідомленні Corlblow.
"За підсумками консультацій з "Нафтогазом України" в Лондоні 29 вересня 2009 р. ініціативна група вважає, що умови реструктуризації, запропоновані "Нафтогазом", хоча й не є оптимальними для власників цінних паперів, але правдиво відображають існуючий фінансовий стан у "Нафтогазі України", - наголошується в документі. Corlblow володіє трохи більше 20% євробондів "Нафтогазу". Купонний платіж 30 вересня мав скласти близько 20 млн дол.
Нагадаємо, "Нафтогаз України" вчора, 30 вересня, не підтвердив інформацію про його намір виплатити 30 вересня дохід за єврооблігаціями, озвучену раніше міністром палива та енергетики Юрієм Проданом.
"Позиція міністра не співпадає з позицією української делегації на чолі з виконуючим обов'язки міністра фінансів Ігорем Уманським і головою правління "Нафтогаза України" Олегом Дубиною, яка сьогодні веде переговори щодо реструктуризації облігацій компанії в Лондоні", - повідомили РБК-Україна в прес-центрі "Нафтогазу".
Нагадаємо також, що вчора раніше міністр палива та енергетики Продан повідомив журналістів перед засіданням уряду, що "Нафтогаз України" 30 вересня, виплатить купонний дохід за п'ятирічними єврооблігаціями 2004 р.
Нафтогаз" мав 30 вересня погасити 500 млн дол. боргу за своїми облігаціями у зв'язку із закінченням терміну обігу і більше 20 млн дол. процентного доходу за ним. Але компанія заявила, що не може погасити евробонди і запропонувала обміняти їх на нові п'ятирічні папери з більшою прибутковістю і з гарантіями уряду.
НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більше 97% газу і нафти в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас