Новим послом США в Україні буде Джон Теффт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новим послом США в Україні буде Джон Теффт

Казна та Політика
281
Президент США Барак Обама оголосив про намiр призначити американським послом в Українi Джона Теффта. Про це сказано в поширеному у Вашингтонi повiдомленнi Бiлого дому, передає радіо "Ера".
Донедавна Дж.Теффт працював послом США в Грузiї, до цього обiймав посаду керiвника вiддiлу Росiї держдепартаменту США, а також був першим заступником глави американської дипмiсiї в Москвi.
Теффт є кадровим співробітником дипломатичної служби впродовж вже тридцяти років. Перш ніж посісти посаду посла в Грузії, Теффт служив заступником помічника держсекретаря з європейських та євразійських справ і відповідав за відносини США з Росією, Україною, Білоруссю і Молдовою.
У 2003-2004 Теффт працював радником з міжнародних справ в Національному військовому коледжі у Вашингтоні, округ Колумбія. Теффт служив як посол США в Литві з 2000 по 2003 рік. Він був заступником голови місії посольства США в Москві з 1996 по 1999 рік, а також тимчасовим повіреним в справах в період з листопада 1996 року по вересень 1997 року. Він також працював на дипломатичній службі в Єрусалимі, Будапешті і Римі.
Теффт має ступінь бакалавра Університета Маркетт в Мілуоки, Вісконсін і ступінь магістра в Університеті Джорджтауна у Вашингтоні, округ Колумбія.
Джон Теффт має декілька державних нагород США. Одружений, виховав двох дочок.
Нагадаємо, ранiше послом США в Українi був Уiльям Тейлор. Його дипломатична мiсiя завершилася влітку 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас