Прем'єр-міністр Японії не відкидає реструктуризацію Japan Airlines без участі держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Японії не відкидає реструктуризацію Japan Airlines без участі держави

Казна та Політика
104
Прем'єр-міністр Японії Юкіо Хатояма висловив думку про те, що авіакомпанія Japan Airlines Corp може перебудувати свою діяльність сама по собі, без допомоги держави, передає агентство Reuters.
Відповідаючи на запитання про більш раннє висловлювання міністра транспорту про те, що уряд буде підтримувати найбільшого перевізника країни при найгіршому сценарії розвитку подій, Хатояма сказав, що не вважає, що така ситуація може настати. "Я думаю, JAL зможе перебудувати свою діяльність самостійно", - заявив прем'єр репортерам.
Уряд Японії не має наміру підштовхувати до оформлення банкрутства Japan Airlines, однак він вважає недостатнім підготовлений її експертами антикризовий план, що передбачає звільнення майже 7 тис. співробітників, заявив 28 вересня міністр транспорту Сейдзі Маехара. Він повідомив, що власних коштів компанії вистачить до грудня. Спеціальна рада з п'яти людей, призначених урядом, оцінить ефективність керівництва в компанії.
В I кварталі поточного року чисті збитки авіакомпанії склали 99 млрд. ієн ($1,1 млрд.). Це найбільші квартальні втрати в історії корпорації, приватизованої в 1987 р. У минулий четвер президент Japan Airlines Харука Нісімацу заявив, що авіакомпанія звернулася за фінансовою підтримкою до держави, однак не назвав конкретних сум.
Japan Airlines потрібно залучити 150 млрд. ієн до кінця листопада і ще 100 млрд. ієн - до 31 березня наступного року, щоб розплатитися із кредиторами. Кошти на покриття кредитів JAL має намір знайти за рахунок перегляду планів виводу персоналу на пенсію і продажу компанії, яка забезпечує пасажирів харчуванням в польоті.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас