Німецькі заводи Opel працюють менш ефективно, ніж в інших країнах Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі заводи Opel працюють менш ефективно, ніж в інших країнах Європи

Фондовий ринок
150
Заводи Opel у Німеччині працюють менш ефективно, ніж підприємства цієї компанії в інших європейських країнах. Як повідомила газета Financial Times з посиланням на інформацію General Motors за грудень 2008 року, щоб зібрати один автомобіль, робітникам на заводі в іспанській Сарагосі потрібно 19,5 години, у британському Елсмір-Порте - 23,2 години. У той же час у німецькому Бохумі одну машину монтують за 24,4, а в Рюссельсхаймі - за 33,1 години.
Час, що витрачається на складання одного автомобіля, вважається одним з факторів, за допомогою яких оцінюється ефективність виробництва підприємства. За даними GM не зрозуміло, про складання яких моделей Opel мова йде. Як вказують німецькі ЗМІ, на складання мікролітражки Corsa іде менше часу, ніж автомобіля середнього класу Insignia або мінівену Zafira.
Так, в Елсмір-Порте збирають Opel Astra, у Сарагосі - переважно Corsa. Політики в Іспанії і Великобританії можуть скористатися цими даними, щоб підсилити тиск на Німеччину. У цих країнах побоюються, що при нових власниках Opel - консорціумі в складі австрійсько-канадської компанії Magna і російського "Сбербанку" - німецькі підприємства автомобільного концерну опиняться в привілейованому становищі.
Уряд ФРН підтримував Magna і пообіцяв надати компанії держгарантії в розмірі 4,5 мільярди євро, якщо GM продасть Opel консорціуму на чолі із цією компанією. Magna і "Сбербанк" планують скоротити на восьми підприємствах Opel у Європі 10500 робочих місць, з них 4500 у Німеччині. У Великобританії без роботи можуть залишитися 1200 з 4700 робітників, в іспанській Сарагосі - 1650 із семи з половиною тисяч співробітників. Завод у бельгійському Антверпені планується закрити.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас