Український ринок акцій закрив тиждень зростанням завдяки акціям меткомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрив тиждень зростанням завдяки акціям меткомпаній

Фондовий ринок
157
Українські фондові індекси в п'ятницю продовжили зростання на тлі високої волатильності на світових фондових майданчиках: за підсумками дня індекс "Української біржі" виріс на 0,02% - до 1268,97 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,1%, до 515,19 пункту.
Основну підтримку зростанню фондових індексів надали акції металургійних компаній.
Як сказав агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець, протягом минулого тижня спостерігалося стрімке зростання акцій меткомпаній, якому сприяло очікуване поліпшення показників їх діяльності, що обумовлено збільшенням поставок продукції підприємств на європейські й азіатські ринки.
"Останній день торговельного тижня пройшов досить цікаво. В результаті боротьби "ведмедів" і "биків" ринок показав високу внутрішньоденну волатильність котирувань за більшістю ліквідних акцій. Ранок почався з покупок акцій металургійних компаній, однак шалений опір "ведмедів" у другій половині дня істотно знизив загальну позитивну динаміку цих акцій і загнав у "мінус" більшість інших паперів, що торгувалися", - прокоментував ситуацію аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
Найбільше падіння в п'ятницю зафіксовано в акціях компаній "другого ешелону": Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча, Луцького автомобільного заводу, "Донбасенерго", "Луганськтепловозу".
"Динаміка акцій ММК ім. Ілліча продемонструвала всі ризики вкладень у швидкозростаючі акції "другого ешелону", коли з них іде основний покупець, який раніше викликав стрімке зростання", - підкреслив Іванишин.
Як прогнозує В'ячеслав Орлюк, інвестиційний консультант ІК "Драгон Капітал", вітчизняний фондовий ринок наступного тижня, найімовірніше, продовжить рух у руслі світових тенденцій.
"З одного боку, ралі на світових майданчиках не може тривати нескінченно, корекція давно вже назріла і, можливо, і наступного тижня світові ринки продовжать спадний рух. З іншого боку, оптимізм на світових фондових майданчиках переважає. У випадку виходу будь-якої макростатистики краще очікувань і відскоку цін на сировину від локальних мінімумів на ринки повернеться поступальний рух. В Україні цьому можуть посприяти незадоволений попит на найбільш ліквідні папери і, як зазвичай, календарний фактор", - вважає експерт.
На "Українській біржі" у п'ятницю "плюс" за індексом був забезпечений зростанням акцій Єнакієвського метзаводу - на 6,13% і "Азовсталі" - на 5,1%. Найбільше падіння зафіксоване в акціях Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-8,29%), Луцького автомобільного заводу (-6,25%), "Донбасенерго" (-4,20%), "Луганськтепловозу" (-4,07%). Крім того, подешевшали акції Крюківського вагонобудівного заводу (-2,73%), Маріупольського заводу важкого машинобудування (-2,38%), Райффайзен Банку Аваль (-0,19%) і Укрсоцбанку (-0,65%).
На "Українській біржі" у п'ятницю укладено 1258 угод на 37,306 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС також лідерами зростання виявилися акції "Азовсталі" та Єнакієвського метзаводу : вони зросли на 2% і 5,4% відповідно.
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день укладено 57 угод на суму 3,4 млн. грн.
На "ринку заявок" ПФТС подорожчали акції Єнакієвського метзаводу - на 9,03%, у той час як подешевшали акції Алчевського меткомбінату - на 4%.
На "ринку заявок" ПФТС у п'ятницю укладено 35 угод на суму 1 млн грн.
Офіційний курс на 25 вересня - 8,0068 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас