Ринок акцій України продовжив зростання у четвер, орієнтуючись на зовнішній позитив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України продовжив зростання у четвер, орієнтуючись на зовнішній позитив

Фондовий ринок
141
Український ринок акцій у четвер продовжив зростання, ключовим каталізатором виступила позитивна динаміка на світових фондових майданчиках. За підсумками дня індекс "Української біржі" виріс на 0,3% - до 1182,99 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 1,08%, до 470,56 пункту.
Коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" підсумки торгів, начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко відзначив, що ринок зберігає тенденцію до корекції, інвестори зайняли вичікувальну позицію.
Аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець відзначив агентству, що стабілізація на валютному ринку України не додала позитивного імпульсу ринку цінних паперів. Із внутрішніх новин він виділив результати зборів акціонерів Єнакієвського метзаводу, на яких було вирішено не виплачувати дивіденди за підсумками 2008 року, а прибуток направити на розвиток підприємства і у резервний фонд.
На новині про зниження рейтингів п'яти українських банків у четвер відбувалися посилені продажі банківських акцій, зберігся попит на акції машинобудування і видобувних компаній.
За прогнозами В.Грищенка, у п'ятницю український ринок акцій піде за зовнішніми майданчиками, причому, найімовірніше, торговці захочуть зафіксувати прибуток перед вихідними.
Згідно з даними трейдера інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександра Ублінскіх, у четвер на українському ринку продовжилися продажі в суверенному секторі. За його словами, євробонди Україна'11 і Україна'12 просіли на 100 б.п. кожна, Україна'16 і Україна'17 втратили по 150 б.п. У корпоративному сегменті скоректувався вниз "Нафтогаз України" на 100 б.п. У банківському секторі спостерігався попит на короткі папери банку "Форум"'09 і Укрексімбанку'09, основні продажі припали на бонди ПриватБанку'12 і Укрексімбанку'16.
На "Українській біржі" у четвер лідерами зростання стали акції "другого ешелону": Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча - на 13,82%, Сумського НВО ім. Фрунзе - на 2,8%, "Концерну Стірол" - на 2,78%. Лідерами падіння стали акції Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 2,43%, Райффайзен Банку Аваль - на 1,52 %, Укрсоцбанку - на 1,33%.
На "Українській біржі" у четвер укладені 604 угоди на 14,4 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у лідерах зростання акції Стахановського вагонозаводу (+3,17%), Маріупольського меткомбінату (+1,27%), "Азовсталі" (+0,97%). Просіли котирування акцій банку "Форум" - майже на 4,76%, Райффайзен Банку Аваль - на 1,06%.
Усього на "ринку котирувань" на ПФТС обсяг угод з акціями склав 8,138 млн грн.
На "ринку заявок" у цей день угод не було.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас