GM підтверджує наміри продати 55% Opel альянсу Magna і Сбербанка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM підтверджує наміри продати 55% Opel альянсу Magna і Сбербанка

Фондовий ринок
282
Рада директорів General Motors прийняла рішення продати 55% Opel альянсу Magna і Сбербанка, говориться в повідомленні автоконцерну.
GM заявив, що продасть основну частку в Opel і британському Vauxhall (бренд Opel у Великобританії) альянсу, що складається з Magna, Сбербанка і ВАТ "ГАЗ". Співробітники одержать 10% Opel, американський автовиробник збереже решту - 35%.
Концерн обіцяє завершити обговорення деяких ключових умов угоди протягом найближчих тижнів, після чого буде підготовлена підсумкова угода. Повністю закрити угоду американський концерн розраховує через кілька місяців, одержавши схвалення профспілок.
Президент - голова Сбербанка РФ Герман Греф заявив журналістам, що поки рано говорити про те, що прийнято остаточне рішення. "Це поки дуже важливий, проміжний етап угоди", - підкреслив він.
Розповідаючи про те, як ішли переговори, він повідомив: "Дане рішення далося дуже непросто - і компанії General Motors, і нам". "Це були дуже непрості переговори, сама угода за своєю структурою безпрецедентно складна: тільки одна угода про наміри - це документ з понад 1000 сторінок", - додав він.
На купівлю німецького автовиробника претендували бельгійська інвесткомпанія RHJ International і канадська Magna у консорціумі зі Сбербанком і ВАТ "ГАЗ", яка в угоді виступить індустріальним партнером. Протягом останніх декількох місяців GM не тільки схилявся до вибору конкурентів Magna на пакет, але й розглядав можливість збереження контролю над Opel за собою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас