МВФ планує виділити Україні четвертий транш кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ планує виділити Україні четвертий транш кредиту

Кредит&Депозит
2356
МВФ планує виділення Україні четвертого траншу кредиту stand-by у розмірі 2,5 млрд. SDR (понад 3,7 млрд. доларів) 15 листопада 2009 року, після третього перегляду програми співпраці (Меморандуму) України та МВФ. П'ятий транш у розмірі 375 млн. SDR планується надати Україні в середині лютого 2010 року.
Ці терміни містяться в Таблицях-доповненнях до відкоректованого після другого перегляду Меморандуму. Документ, датований 23 липня, був розміщений на сайті МВФ сьогодні, 8 вересня.
Як повідомляв УНІАН, перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак на прес-конференції повідомив про можливі труднощі в переговорному процесі з приводу отримання Україною четвертого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.
За його словами, останні його зустрічі з представниками МВФ свідчать про те, що Фонд розчарований поведінкою України, яка не лише не виконує умов співпраці, але і дезінформує МВФ щодо їх виконання. Зокрема, за словами Шлапака, мова йде про підвищення цін на газ для населення, яке мало відбутися з 1 вересня.
МВФ у листопаді 2008 року схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд. дол. і надав перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. дол.
12 травня до України надійшли 2,8 млрд. дол. другого траншу кредиту МВФ.
Частина другого траншу в розмірі 1,5 млрд. дол. направлена безпосередньо до Державного бюджету України для фінансування зовнішніх боргових зобов'язань уряду.
Третій транш склав 3,3 млрд. дол. Четвертий в обсязі 3,8 млрд. дол. МВФ планував надати Україні до кінця 2009 року.
Кошти кредиту надаються щоквартальними траншами після перегляду та корекції програми співпраці.
Як повідомлялося в ЗМІ, 31 серпня постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що Міжнародний валютний фонд може припинити співпрацю з Україною, якщо влада країни без належних підстав піде на надмірне нарощування бюджетного дефіциту і розхитування економічної ситуації в країні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас