Данилишин розраховує на успішне продовження співробітництва України й МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин розраховує на успішне продовження співробітництва України й МВФ

Казна та Політика
285
Міністр економіки Богдан Данилишин розраховує на успішне продовження співробітництва України й Міжнародного валютного фонду.
Про це сказано в повідомленні прес-служби Мінекономіки.
Відповідно до повідомлення, Данилишин та експерти МВФ, що прибули в Україну для обговорення підготовки проекту держбюджету на 2010 рік, обговорили перспективи співробітництва України з фондом.
"Діалог, що відбувся, на думку сторін, буде сприяти успішному продовженню співробітництва із МВФ у рамках програми (stand by) і запланованому черговому перегляду, який попередньо домовлено провести в жовтні", - сказано в повідомленні.
У ході зустрічі з експертами МВФ Данилишин підкреслив, що співробітництво України з фондом у рамках програми stand by є істотною підтримкою програми уряду й діяльності НБУ.
"Це сприяє макроекономічній стабілізації, зниженню рівня інфляції, стабілізації вітчизняної фінансової системи в умовах глобальної кризи довіри на фінансових ринках", - сказано в повідомленні.
На думку міністра економіки, міжнародні фінансові організації відіграють ключову роль у подоланні наслідків фінансової кризи.
Як повідомляло агентство, Міністерство фінансів вважає, що переговори із МВФ щодо виділення Україні четвертого траншу кредиту stand by будуть складними.
Водночас МВФ припускає надання Україні кредитів на суму понад передбачені в програмі stand by 16,5 млрд. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас