МВФ вважає макроекономічну і фінансову політику Білорусії такою, що відповідає програмі stand-by — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вважає макроекономічну і фінансову політику Білорусії такою, що відповідає програмі stand-by

Казна та Політика
209
Макроекономічна і фінансова політика, що проводяться у Білорусі, відповідають програмі stand-by, говориться в прес-релізі Міжнародного валютного фонду (МВФ), поширеному в четвер за підсумками другої оглядової місії в рамках реалізації програми.
"Макроекономічна і фінансова політика, що проводяться у Білорусі, відповідають програмі. Усі кількісні критерії реалізації програми, установлені на кінець червня, були виконані", - говориться в повідомленні.
У прес-релізі також відзначається, що "влада значно просунулася у виконанні структурних цільових показників, передбачених програмою, у тому числі й у роботі з підготовки проекту указу про створення агентства з приватизації".
МВФ заявив про підтримку даної програми. "Представляється, що поточна курсова і податково-бюджетна політика відповідають цілям програми. Місія і влада країни домовилися про жорсткість кредитної політики, що забезпечить стримування внутрішнього попиту і поліпшення стану платіжного балансу Білорусії", - говориться в прес-релізі.
МВФ також підтвердив, що в рамках роботи місії в Білорусії на рівні співробітників МВФ досягнуто згоди з білоруською стороною відносно другого огляду за програмою stand-by.
"Сьогодні на рівні співробітників МВФ досягнуто згоди з білоруською владою про завершення другого огляду домовленості про кредит stand-by. Тепер лист про наміри білоруської влади буде презентовано керівництву МВФ для того, щоб виконавча рада директорів МВФ розглянула питання про завершення другого огляду домовленості незабаром після щорічної зустрічі МВФ і Світового банку в жовтні. Результатом завершення даного огляду стане виділення траншу кредиту в розмірі близько $683 млн", - говориться в повідомленні.
МВФ у січні 2009 року ухвалив рішення щодо надання Білорусії кредиту stand-by на $2,52 млрд під реалізацію погодженої економічної програми, спрямованої на стабілізацію платіжного балансу. Тоді ж Мінську був наданий перший транш кредиту на $778 млн. У червні після завершення першого огляду МВФ прийняв рішення про збільшення фінансування на $1 млрд - до $3,52 млрд, через ускладнення зовнішньоекономічної ситуації в порівнянні з оцінками, зробленими на початку реалізації програми. Другий транш кредиту, що надійшов на початку червня, склав $679 млн.
Таким чином, фактично наданий Мінську обсяг ресурсів МВФ уже склав майже $1,5 млрд. Як очікується, цього року обсяг виділених ресурсів МВФ перевищить $2 млрд. Програма розрахована на 15 місяців, до квітня 2010 року. Представники МВФ не виключають, що кредитна підтримка Білорусії може бути продовжена в рамках нової програми після завершення діючої.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас