ВВП країн G7 скоротиться у 2009р менше, ніж очікувалось, відновлення буде помірним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП країн G7 скоротиться у 2009р менше, ніж очікувалось, відновлення буде помірним

Казна та Політика
171
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) прогнозує помірне відновлення в країнах "групи семи" - найрозвиненіших державах світу - і менш значне скорочення їх валового внутрішнього продукту в 2009 році, ніж очікувалося, повідомило агентство Bloomberg.
Сукупний ВВП країн G7 знизиться цього року на 3,7%, а не 4,1%, як передбачалося в червні. Падіння показника, однак, однаково буде найбільш значним із часів закінчення Другої світової війни. ОЕСР відзначає, що збережеться слабість корпоративних прибутків, ринку праці, доходів і ринку житла, яка сповільнить подальше відновлення.
Відновлення почалося раніше, ніж очікувалося, заявив виконувач обов'язків головного економіста ОЕСР Йорген Елмесков.
ОЕСР поки не дала прогнозу по країнах G7 на 2010 рік. Оцінка динаміки ВВП 30 країн-учасниць організації буде переглянута в листопаді. У червні ОЕСР прогнозувала, що ВВП її членів скоротиться на 4,1% цього року і виросте на 0,7% у наступному.
Із країн G7 зростання ВВП у поточному кварталі зафіксують США, Японія, Німеччина і Франція, вважає ОЕСР. ВВП Італії, Великобританії і Канади скоротиться в липні-вересні та почне рости із четвертого кварталу.
Прогноз для ВВП США на поточний рік залишився без змін - очікується скорочення на 2,8%. Економіка єврозони втратить за рік 3,9%, а не 4,8%, як передбачалося раніше. Найбільш значним серед країн G7 буде зниження в Японії - 5,6%, що, проте, краще від попереднього прогнозу - 6,8%.
Оцінка ВВП Німеччини підвищена більше від всіх інших держав - на 1,3 процентного пункту. ВВП ФРН зменшиться цього року на 4,8%.
Погіршений тільки прогноз для Великобританії: ВВП знизиться на 4,7%, а не на 4,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас