Літні американці стали довше працювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літні американці стали довше працювати

Казна та Політика
282
У найближчі роки майже все зростання робочої сили в США буде забезпечене за рахунок літніх американців. Дослідження, проведене незалежною групою Pew Research Center, показує, що швидко "сивіючий" ринок праці США зобов'язаний цьому феномену великій тривалості життя і слабкій економіці, через які людям пенсійного віку усе важче спокійно піти на заслужений відпочинок.
Так, частка американців у віці 55 років і більше, які працюють або зайняті пошуком роботи, цього року виросла до 40%. Це стало найвищим показником з 1961 року. При цьому частка людей на ринку праці у віці від 16 до 24 років знизилася до 57%, тоді як ще в 2000 році вони займали 66% ринку праці Сполучених Штатів.
Під час опитування 54% літніх співробітників підкреслили, що продовжують працювати через бажання бути продуктивними, контактувати з іншими людьми або "зробити щось ще". При цьому 40% опитаних зізналися в тому, що продовжують працювати у зв'язку з економічним спадом.
Опитування непрацюючої молоді від 16 до 24 років показало, що майже 50% респондентів не працюють тому, що хочуть зосередитися на навчанні або професійному навчанні. Це говорить про збільшення популярності вищої освіти в США. При цьому близько 40% опитаних заявили, що шукали роботу, але так і не змогли її знайти.
У цілому, згідно із прогнозами, у найближчі кілька років кількість літніх працівників у США виросте на 11,9 млн. До 2016 року майже кожний із чотирьох працівників у США буде у віці 55 років або старший.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас