Міністр фінансів США закликав світ не припиняти підтримку економік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів США закликав світ не припиняти підтримку економік

Казна та Політика
393
Зусилля Сполучених Штатів та інших країн у боротьбі із глобальною економічною кризою дозволили витягнути світову економіку "із прірви", однак згортати антикризові програми економічного стимулювання поки рано, заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер на брифінгу у Вашингтоні.
За його словами, держави не повинні припиняти посилену підтримку своїх економік доти, поки не з'являться чіткі ознаки відновлення. Передчасне згортання антикризових програм - класична помилка, яку робили уряди в часи попередніх рецесій, відзначив голова американського казначейства, повідомляє Associated Press.
Відзначимо, що в міру зміцнення "зелених паростків" відновлення світової економіки підсилюється дискусія про строки і принципи exit strategies - стратегій припинення масштабних державних антикризових програм.
Особливо актуальна ця полеміка для США, де державні уливання привели до драматичного збільшення бюджетного дефіциту, у зв'язку із чим деякі експерти виступають за якнайшвидше згортання антикризових програм. У той же час звучать побоювання, що різке припинення економічного стимулювання може привести до другої хвилі рецесії.
Нагадаємо, США в рамках т.зв. "плану Обами" (офіційно - Акт про відновлення і реінвестування Америки) виділили на підтримку своєї економіки 787 млрд дол. Цей економічний пакет вважається найбільш масштабним в історії країни. У той же час сам Обама раніше висловив упевненість, що американській економіці не знадобиться другий пакет стимулюючих заходів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас