Тігіпко радить уряду утриматися від продажу держмайна під час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко радить уряду утриматися від продажу держмайна під час кризи

Казна та Політика
360
Уряду України не варто проводити аукціони із продажу держмайна під час кризи, переконаний відомий український банкір Сергій Тігіпко, що заявив про намір балотуватися в президенти.
"Уряд повинен утриматися від розпродажу державного майна під час економічного спаду і напередодні президентських виборів", - заявив політик Тігіпко, коментуючи оголошений Фондом держмайна аукціон із продажу об'єктів нерухомості Міністерства оборони України, повідомляє його прес-служба в середу.
За словами політика, продаж воєнного майна в умовах, коли в уряду немає концепції реформування армії, повністю не прописані строки переходу на контрактну службу, означає знищення оборонного потенціалу держави.
"Подібні "аукціони" і "конкурси" напередодні виборів означають тільки одне - об'єкти будуть продані за заниженою вартістю, а гроші пустять на соціальні програми і латання першочергових дір у бюджеті, тобто - на проїдання", - відзначив Тігіпко.
За його словами, на першому аукціоні Міноборони планує продати 51 об'єкт, стартова ціна яких 100 млн грн. Усього ж Міноборони планує до кінця року пустити з молотка 4 тис. об'єктів, розраховуючи одержати за них 3,6 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас