Європейські індекси падають у понеділок на побоюваннях надмірності недавнього ралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси падають у понеділок на побоюваннях надмірності недавнього ралі

Фондовий ринок
81
Європейські фондові індекси знижуються в понеділок на побоюваннях, що шестимісячне ралі на ринку акцій не виправдане перспективами росту економіки й корпоративних прибутків, повідомляє агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 опустився під час торгів на 0,7%. Цей показник виріс на 49% у порівнянні з мінімумом, зафіксованим у березні, з 31 липня він підскочив на 4,8%.
"Усе більше людей розуміють, що налаштування учасників ринку було кращим за базові для нього показників, - відзначає стратег ING Investment Management у Брюсселі Вінсент Ювінс. - Підйом котирувань акцій був занадто швидким і занадто значним. Нам необхідно стежити за ключовими для ринку факторами".
Акції ThyssenKrupp, найбільшого сталевиробника Німеччини, подешевшали на 3,3%, Salzgitter - на 3,6% після публікації звітності китайської Baoshan Iron & Steel. Провідний виробник сталі в КНР скоротив чистий прибуток у першому півріччі на 93%, відзначивши, що економічний спад знижує попит на метал з боку автомобільних і суднобудівних компаній.
Котирування паперів ірландських банків падають під час торгів на побоюваннях, що уряд країни скоротить первісні платежі банкам у рамках плану з викупу в них кредитів на загальну суму 90 млрд євро.
Ціна акцій Allied Irish Banks Plc опустилася на 5%, Bank of Ireland - на 9,9%.
Згідно з даними газети Sunday Times, державне агентство, яке займеться викупом у банків кредитів, відразу компенсуватиме їм лише 80% суми кредиту, решта 20% будуть виплачуватися пізніше.
Папери L'Oreal SA, найбільшого світового виробника косметики, подешевшали під час торгів на 1,8% після того, як аналітики ING погіршили прогноз для акцій компанії до "продавати" з "тримати", вважаючи, що "настав час фіксувати прибуток". У цей час відношення вартості паперів до прибутку L'Oreal становить 22,9, що є максимальним рівнем з 2007 року.
Котирування акцій BMW і Daimler опустилися відповідно на 1,3% і 1,7%. Згідно з даними газети The Wall Street Journal, яка посилається на дослідження компанії Roland Berger, німецькому авторинку загрожує падіння продажів на 20% у наступному році, після завершення урядової програми стимулювання попиту на автомобілі.
Папери Deutsche Post подешевшали під час торгів на 1,7%. Експерти Commerzbank погіршили рекомендації для акцій для найбільшої в Європі поштової компанії до "тримати" з "купувати", відзначивши "ризики зниження потенціалу зростання прибутку в довгочасній перспективі".
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:54 у понеділок знизився на 27,79 пункту (0,99%) - до 2775,89 пункту.
Французький індекс CAC 40 до цього часу зменшився на 39,6 пункт (1,07%), склавши 3653,54 пункту.
Німецький DAX втратив 52,74 пункту (0,96%), склавши 5464,61 пункту.
Всі 17 основних європейських фондових індексів, ринки яких відкриті в понеділок, знижуються. Ринки Великобританії закриті 31 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас