Венесуела відклала рішення про девальвацію нацвалюти до кінця вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела відклала рішення про девальвацію нацвалюти до кінця вересня

202
Венесуела відклала остаточне рішення про те, чи варто девальвувати національну валюту (венесуельський болівар) чи змінити валютний контроль у країні, до кінця вересня, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву президента Венесуели Уго Чавеса.
Президент центрального банку Венесуели Нельсон Мерентес відзначив, що влада готує заходи, спрямовані на скорочення розриву між офіційними і паралельними валютними курсами. Курс болівара на паралельному валютному ринку на 67% нижчий від офіційного: за долар дають до 6,49 болівара.
Офіційно венесуельська нацвалюта жорстко прив'язана до долара США на рівні 2,15 болівара за долар.
Міністерство фінансів і центральний банк також сподіваються добитися уповільнення інфляції в країні, заявляючи, що в липні інфляція перевалила пік. Минулого місяця споживчі ціни у Венесуелі виросли на 28,3% у річному вирахуванні. До 2012 року планова інфляція повинна скласти не більше 10%.
У неділю У.Чавес відправився в тривалу закордонну поїздку: до 11 вересня президент Венесуели відвідає з робочими візитами Лівію, Алжир, Сирію, Іран, Білорусію і Росію. Ціль турне - зміцнити економічні та політичні зв'язки, а також співробітництво в нафтогазовій сфері.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас