"Київенерго" має намір припинити підкачування холодної води 31 серпня у випадку несплати "Київводоканалом" 50,5 млн. гривень боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" має намір припинити підкачування холодної води 31 серпня у випадку несплати "Київводоканалом" 50,5 млн. гривень боргу

Енергетика
282
Енергопостачальна компанія "Київенерго" має намір відключити насосне обладнання, що здійснює підкачування холодної води, 31 серпня у випадку несплати компанією "Київводоканал" 50,45 млн. гривень боргу за використання цього обладнання.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Київенерго".
"Підставою для відключення є відмова "Київводоканалу" продовжувати договір на надання послуг з підкачування холодної води і небажання підписувати акти по наданих раніше послугах, а також наявність боргу в розмірі більше 50 млн. гривень", - говориться в повідомленні.
"Київенерго" направила офіційне повідомлення водопостачальній компанії про намір припинити підкачування холодної води.
Енергокомпанія також нагадує, що "Київводоканал" є найбільшим боржником за спожиту електроенергію (близько 294 млн. гривень).
Як повідомляло агентство, раніше "Київенерго" неодноразово заявляла про намір припинити роботу насосів для підкачування холодної води через несплату "Київводоканалом" боргу за їхню експлуатацію, а також відмову продовжити відповідні договори на їх використання в майбутньому.
Востаннє енергокомпанія заявляла про намір відключити насоси з 25 серпня.
"Київводоканал" заперечує наявність боргу перед "Київенерго".
Компанія підкреслює, що підкачування холодної води в багатоповерхових будинках до 5 поверху включно здійснюється без допомоги насосів "Київенерго", а вартість послуг подачі води вище 5-го поверху входить у квартирну плату мешканців.
Тому водоканал вважає, що дані кошти "Київенерго" повинна стягувати з ЖЕКів.
Щодо даного питання між компаніями ведуться судові суперечки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас