Лавринович прогнозує розпуск ради після президентських виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавринович прогнозує розпуск ради після президентських виборів

Казна та Політика
482
Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович вважає, що після виборів президента України в парламенті буде створена коаліція між БЮТ і ПР або ж призначені позачергові вибори Ради.
"Існує два варіанти. Перший: буде знайдене розуміння між Партією регіонів і Блоком Юлії Тимошенко вже в новому форматі, створена стабільна парламентська більшість, і буде працювати стабільний уряд. Або другий - найбільш імовірний варіант: у зв'язку з тим, що коаліції в парламенті не існує, будуть нові парламентські вибори і новий склад Верховної Ради", - сказав Лавринович в інтерв'ю інтернет-виданню Главред.
У той же час він розцінив заяву прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, про те, що у випадку перемоги на виборах президента, вона не буде розпускати парламент, як свідчення непевності у своїй перемозі.
"Її заява - очевидна, це явно пропагандистський крок. Тому що вона прекрасно розуміє, що не переможе... Більше того, Конституція не вимагає від неї складання повноважень у випадку обрання нового президента. І її заява - це сигнал, що нехай буде новий президент, але вона однаково хоче залишитися прем'єр-міністром", - підкреслив він.
Говорячи про роботу парламенту до виборів Президента, Лавринович висловив надію на те, що Кабінет міністрів вживе заходів для дотримання законодавства про забезпечення соціальних стандартів, і його фракції - ПР - не доведеться відновлювати блокування роботи Ради для захисту прав населення.
Як повідомлялося, на початку серпня газета Сьогодні повідомляла про продовження переговорів ПР і БЮТ відносно розподілу влади після виборів президента України.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас