Нацбанк України підтримає гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України підтримає гривню

Валюта
8157
Національний банк України (НБУ) буде підтримувати гривню інтервенціями, заявив керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький.
"НБУ застосує ті інтервенції за обсягами, за термінами виходу, які кореспондються з його поданнями про монетарну і цінову безпеку, з його домовленостями з Міжнародним валютним фондом... Ми будемо на валютному ринку, ми будемо з інтервенціями, ми знайдемо інструменти інтервенційного впливу на ситуацію, які дозволили б курсу ввійти в більш-менш безпечне русло", - сказав він на прес-конференції на тему "Макроекономіка першого півріччя: плюси і мінуси" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
При цьому Литвицький підкреслив, що НБУ проводить зважену монетарну політику. "Монетарна політика Національного банку дуже стримана... Нам роблять пропозиції - залийте ринок валютою. Нехай вони скажуть, як перебувати в шпагаті між волатильністю курсу і волатильністю ліквідності. Якщо ви хочете уникнути волатильності курсу і покладаєтеся тільки на інтервенції, то потрібно знайти відповідь на питання - як уникнути монетарного голоду", - сказав він.
Серед факторів, що впливають на курс гривні, керівник групи радників глави НБУ, зокрема, назвав продуктивність праці, стан платіжного балансу, інфляцію, дефіцит держбюджету.
Курс гривні на міжбанківському валютному ринку з початку поточного року знизився на 3,13% - до 8,31 грн/$1 з 8,05 грн/$1. Для підтримки курсу національної валюти НБУ з початку року продав зі своїх резервів більше $7,6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас