УАІБ закликає Ющенка доручити Генпрокуратурі перевірити почастішання дефолтів емітентів корпоративних облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УАІБ закликає Ющенка доручити Генпрокуратурі перевірити почастішання дефолтів емітентів корпоративних облігацій

Фондовий ринок
533
Українська асоціація інвестиційного бізнесу (УАІБ) закликає Президента Віктора Ющенка доручити Генеральній прокуратурі перевірити почастішання дефолтів емітентів корпоративних облігацій.
Про це сказано в повідомленні УАІБ.
"УАІБ просить Президента України особисто втрутитися в ситуацію і доручити Генпрокуратурі провести перевірку емітентів корпоративних облігацій за фактами невиконання ними своїх фінансових зобов'язань", - сказано в повідомленні.
Асоціація для вироблення антикризових заходів також пропонує провести збори за участю Ради національної безпеки й оборони і Національного банку, який своєю постановою №421 від 22 липня дозволив збитковим банкам не виконувати зобов'язання за облігаціями.
За даними УАІБ, серед компаній, що оголосили дефолт за своїми облігаціями, перебувають "Руш", "Інтелтрейд", "Сітіком", "Інцукорпром-К", "Караван", "Інтермаркет", Кредитпромбанк, "Надра-Альянс", ЗАТ "Поділля", Дарницький завод ЗБК, Нікопольський завод сталевих труб "ЮТиСТ", "Нідан+", Черкаська птахофабрика, "Київмедпрепарат", Луцький автомобільний завод, "Квіза-Трейд", "Райз", Укргазбанк, "Агромат", "Сумихімпром", науково-дослідне виробниче об'єднання "Прогрес".
Як повідомляло агентство, УАІБ просить Генпрокуратуру перевірити факт виведення активів власниками компанії "Караван" (Київ), а також має намір заперечити законність дозволу Національного банку збитковим банкам не виконувати зобов'язання за облігаціями.
У зв'язку з постановою НБУ №421 Родовід Банк допустив дефолт за облігаціями серій В і С, а Укргазбанк - за облігаціями серії С.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас