Вартість євро росте 3-ю сесію поспіль на очікуваннях уповільнення спаду в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість євро росте 3-ю сесію поспіль на очікуваннях уповільнення спаду в єврозоні

Валюта
235
Вартість євро росте в четвер третю сесію поспіль на очікуваннях уповільнення економічного спаду в єврозоні, повідомило агентство Bloomberg.
Курси ієни й долара знижуються після того, як Федеральна резервна система (ФРС) оголосила про ослаблення рецесії та стабілізації в економіці США.
Євро коштував $1,4217 на 9:30 у четвер проти $1,4188 на кінець попередньої сесії.
Вартість долара стосовно японської нацвалюти склала до цього часу 96,12 ієни проти 96,06 удень раніше.
Курс єдиної європейської валюти до ієни виріс до 9:3 у четвер до 136,66 ієни проти 136,32 на кінець сесії в середу.
"Дані свідчать про те, що економіка пройшла нижню позначку, - відзначив глава валютного підрозділу найбільшого валютного брокера Японії Tokyo Forex & Ueda Harlow Ltd. Масанобу Ісікава. - Облікові ставки в єврозоні можуть залишитися підвищеними. Тренд євро, імовірно, буде твердим".
Інвестори чекають попередніх даних про зміну ВВП єврозони в другому кварталі 2009 року, які будуть оприлюднені в четвер. За оцінками економістів, темпи зниження показника сповільнилися в порівнянні з першим кварталом: ВВП, імовірно, упав на 0,5% у квітні-червні в порівнянні із січнем-березнем, коли падіння склало 2,5%.
"Я очікую, що зростання економіки в єврозоні буде дуже високим ближче під кінець року", і це буде сприятливо для євро, заявив старший економіст ICAP Australia Ltd. Адам Карр. Експерт прогнозує підвищення курсу євро до $1,50 під кінець року.
Федеральний резерв у середу ухвалив рішення щодо збереженні цільового діапазону базової облкікової ставки від 0% до 0,25% річних. Американський ЦБ також не став міняти обсяг програми викупу облігацій, що становить $1,75 трлн. "Економічна активність стабілізується. Умови на фінансових ринках продовжили поліпшуватися в останні тижні. Сфера споживчих витрат продовжує демонструвати сигнали відновлення", - говориться в документі за підсумками засідання Комітету з відкритим ринкам (FOMC).
Передбачається, що число нових заявок на допомогу з безробіття в США скоротилося за тиждень на 5 тис. - до 545 тис., що може стати ще однією ознакою ослаблення рецесії в країні. Міністерство праці США опублікує ці дані о 16:30.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас