Тігіпко вважає, що зменшення грошової маси ускладнює вихід економіки із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає, що зменшення грошової маси ускладнює вихід економіки із кризи

Валюта
626
Колишній радник прем'єр-міністра, екс-голова Національного банку Сергій Тігіпко вважає, що зменшення грошової маси, яке спостерігається з початку року, ускладнює швидкий вихід економіки із кризи.
Про це сказано в повідомленні його прес-служби.
"Така нетипова поведінка монетарних агрегатів викликана діями Нацбанку, який, побоюючись інфляції й тиску на курс гривні, сушить економіку", - сказано в повідомленні.
Тігіпко також гадає, що під час кризи НБУ має сприяти максимальному здешевленню кредитів і полегшенню їх доступності для підприємств.
"У нашому ж Нацбанку мають намір продовжувати політику вилучення гривні з обігу з метою зниження попиту на валюту. Не сприяють припливу готівкових коштів в економіку й спірні постанови НБУ про заборону банкам, котрі мають збитки, видавати кредити (постанова НБУ №421) в умовах кризи", - сказано в повідомленні прес-служби Тігіпка.
Така політика, на його думку, збільшує падіння виробництва.
Як повідомляло агентство, у липні грошова маса, що включає в себе готівку в обігу й кошти на поточних і термінових рахунках у комерційних банках, за оперативним даними, зменшилась на 0,1%, або на 490 млн. гривень із 472,746 млрд. гривень на 1 липня 2009 року до 472,256 млрд. гривень на 1 серпня 2009 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас