НБУ нагадує банкам про необхідність подавати в систему підтвердження угод на міжбанку тільки актуальні заявки з реальними курсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ нагадує банкам про необхідність подавати в систему підтвердження угод на міжбанку тільки актуальні заявки з реальними курсами

Валюта
698
Національний банк нагадує банкам про необхідність подавати в систему підтвердження угод (СПУ) на міжбанківському валютному ринку тільки актуальні заявки з реальними курсами.
Про це сказано в листі НБУ №13-117/5268-15060 від 10 серпня.
"Банки з метою здійснення операцій з покупки або продажу безготівкової іноземної валюти за гривню з іншими банками повинні подавати в систему підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України тільки актуальні заявки (які відображають реальні потреби клієнтів і самого банку) із зазначенням реальних курсів купівлі або продажу інвалюти, за якими банк готовий здійснити відповідну операцію", - сказано в листі.
НБУ також підкреслює, що система підтвердження угод має відображати реальну кон'юнктуру міжбанку в режимі поточного часу, у зв'язку з цим банки зобов'язані анулювати ті заявки, за якими в результаті виникнення об'єктивних причин операції не будуть здійснюватися - не пізніше ніж за годину до закінчення часу функціонування СПУ.
Разом з тим, НБУ звертає увагу керівників банків на можливість подання в Нацбанк розгорнутих заявок виключно з реальними даними, які повинні містити фактичні потреби та можливості вповноваженого банку щодо придбання безготівкової інвалюти.
Як повідомляло агентство, НБУ пов'язує зростання попиту на інвалюту на міжбанку в липні із збільшенням платежів підприємств і банків за зовнішніми позиками.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас