Китай збільшив обсяг кредитів банківської галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай збільшив обсяг кредитів банківської галузі

Казна та Політика
239
Комітет з контролю та управління банківською системою Китаю опублікував дані про збільшення кредитів фінансовими установами в банківській галузі за перше півріччя.
Дані показують, що за січень-червень обсяг кредитів у національній та іноземній валюті в китайській банківсько-фінансовій системі збільшився на 7,72 трлн. юанів, або на 32,8% у порівнянні з тим же періодом минулого року.
Як пише газета "Женьмінь Жибао", поряд зі швидким зростанням кредитів структура і напрямки вкладення кредитних коштів в основному відбили державний курс і політику макрорегулювання і макроконтролю, кредитні ризики знизилися в забезпеченні стабільності, скоротилися залишки і пропорція недіючих кредитів, відсоток відрахувань у резервний фонд для відшкодування безнадійної заборгованості в комерційних банках досягнув 134,8%, значно зміцнилася здатність протистояти можливим ризикам.
У першій половині поточного року збільшені середньо- і довгострокові кредити спрямовані головним чином у галузі інфраструктури, головні банківсько-фінансові установи, у тому числі державно-директивний банк, державні комерційні банки, акціонерні комерційні банки і міські комерційні банки, обсяг середньо- і довгострокових кредитів у юанях, спрямованих у три провідні галузі інфраструктури - водне господарство, транспорт і електроенергію, збільшився на 1,6 трлн. юанів, склавши 51,6% від загального обсягу збільшення середньо- і довгострокових кредитів у юанях.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас