Туреччина може добитися більш вигідних умов постачання газу від РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина може добитися більш вигідних умов постачання газу від РФ

Енергетика
283
Туреччина може добитися більш вигідних умов постачання газу з Росії відповідно до положень міжурядового протоколу про співробітництво в газовій сфері, пише турецька газета Sabah.
За даними видання, яке цитує агентство Bloomberg, відповідно до протоколу державна трубопровідна монополія Botas почне з "Газпромом" переговори про зниження ціни імпортованого газу.
Крім того, може бути переглянутий пункт контракту "бери або плати" (take or pay), відповідно до якого турецька сторона повинна платити за законтрактований, але невибраний газ. За даними видання, цього року Туреччини необхідно буде оплатити близько 2 млрд кубометрів невибраного газу.
Як повідомлялося, 6 серпня в Анкарі прем'єр-міністри Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Ердоган підписали протокол про співробітництво в газовій сфері, за яким турецька сторона надасть РФ дозвіл на проведення пошуків за проектом газопроводу "Південний потік" у своїх територіальних водах, а також дасть попередню згоду на будівництво магістралі. У документі згадуються плани співробітництва в реалізації проекту будівництва газопроводу "Блакитний потік - 2".
У протоколі також зазначені наміри сторін продовжити контракт на постачання російського газу по "західному" маршруту (через Україну, Молдавію, Румунію, Болгарію), дія якого минає в 2011 році. За словами Путіна, сторони домовилися про збільшення поставок газу по цьому маршруту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас