ЄЦБ збереже ставку незмінною, Банк Англії оголосить про паузу в програмі викупу активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ збереже ставку незмінною, Банк Англії оголосить про паузу в програмі викупу активів

Валюта
264
Європейський центральний банк (ЄЦБ) збереже базову процентну ставку на рівні 1% річних за підсумками засідання в четвер, прогнозують аналітики, опитані агентством Bloomberg.
ЄЦБ знизив ставку до 1% річних у травні та оголосив про початок програми викупу облігацій обсягом 60 млрд євро, призначеної для стимулювання кредитування і підтримки економіки.
Банк Англії, ставка якого в цей час становить 0,5% річних, у четвер буде вирішувати, чи є відновлення економіки Великобританії досить сильним, щоб ЦБ міг завершити реалізацію програми викупу боргових зобов'язань на ринку.
Вісім з 12 первинних дилерів очікують, що ЦБ оголосить про припинення програми вже в четвер.
Банк Англії витратив 125 млрд фунтів стерлінгів ($212 млрд) з 150 млрд фунтів, виділених йому міністерством фінансів у березні цього року, щоб стримати збільшення ставок на кредитному ринку і вивести економіку з рецесії.
Згідно з даними Асоціації британських банкірів, ці дії ЦБ сприяли збільшенню обсягів кредитування компаній малого бізнесу на 23%.
"Банк Англії, можливо, зробив досить, - відзначає стратег Citigroup Inc. у Лондоні Джеймі Сірле. - У четвер вони, імовірно, оголосять про припинення програми викупу активів і запевнять ринок, що зможуть швидко відновити її, якщо буде потреба. Ми вважаємо, що такої необхідності не виникне, оскільки британська економіка починає відновлюватися".
Під час липневого засідання керівництво Банку Англії відмовилося від збільшення купівлі активів, відзначивши, що прагне оцінити вплив уже вжитих ним заходів на економіку країни.
Федеральна резервна система (ФРС) США втримує ставку в цільовому діапазоні від нуля до 0,25% річних із грудня минулого року. Ставка ЄЦБ є найвищою серед найбільших світових ЦБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас