Magna залишається фаворитом у боротьбі за Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Magna залишається фаворитом у боротьбі за Opel

188
Голови урядів федеральних земель, на території яких знаходяться заводи Opel, уточнили позицію в суперечках про претендентів на купівлю концерну.
Як повідомляє агентство АР, прем'єр-міністри Гессену Роланд Кох і Тюрінгії Дітер Альтхаус виключили можливість надання фінансових гарантій бельгійсько-американській інвестиційній компанії RHJ, зацікавленій в придбанні Opel. Обидва політики підкреслили, що на державну підтримку може розраховувати тільки консорціум на чолі з австрійсько-канадською компанією Magna, у який входять російський Ощадбанк і "Група ГАЗ". У той же час керівництво американського автогіганта General Motors (GM), дочірнім підприємством якого є Opel, знову заявило про підтримку компанії RHJ.
В інтерв'ю журналу Wirtschaftswoche Роланд Кох відзначив, що в Німеччині навряд чи буде досягнутий консенсус щодо фінансової підтримки компанії RHJ. Цю обставину тепер, здається, почали розуміти і в General Motors. За словами Коха, тон у переговорах з GM став більш жорстким, ми дали зрозуміти, що не піддамося на шантаж. Тим часом партнери по той бік океану зайняли більш примирливі позиції. - Ми не хочемо конфлікту з Німеччиною, наводить АР слова неназваного представника американської адміністрації.
Суперечки навколо продажу Opel виходять на усе більш високий політичний рівень, відзначає агентство AFP. Прес-секретар міністерства закордонних справ Німеччини у відповідь на запити ЗМІ підтвердив, що наприкінці тижня голова МЗС Франк-Вальтер Штайнмайєр зателефонував голові GM Фріцу Хендерсону, щоб роз'яснити йому позицію німецької сторони.
Про суть розмови нічого не відомо, однак, як стверджує газета Bild, Штайнмайєр дав зрозуміти, що державна підтримка може бути надана тільки такому інвесторові, який гарантує збереження робочих місць і представить довгочасну концепцію розвитку концерну. Як відзначає Bild, у Німеччині побоюються, що Opel може бути проданий інвесторові, який піде на різке скорочення персоналу, після чого концерн буде повернутий GM.
Дітер Альтхаус звернувся до федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом особисто включитися в вирішення проблеми та встановити прямі контакти з Білим домом. Я виходжу з того, що канцлер скористається своїм авторитетом і переконає президента Барака Обаму в необхідності знайти таке рішення, яке відповідало би інтересам усіх співробітників Opel, сказав прем'єр-міністр Тюрінгії в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас