Київ звинувачує політиків у зриві оплати городянами тарифів на житлокомпослуги за червень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ звинувачує політиків у зриві оплати городянами тарифів на житлокомпослуги за червень

Казна та Політика
586
Київська міська державна адміністрація звинувачує політиків у зриві оплати городянами тарифів на житлово-комунальні послуги в липні за червень після їх підвищення з 1 червня. Про це журналістам сказав виконувач обов'язків голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко.
"Люди не платять тільки тому, що політики затіяли боротьбу за вибори Президента. Якби це не відбулося - усе було б нормально", - сказав Голубченко.
Він повідомив, що рівень оплати за житлокомпослуги станом на 31 липня становить 24% або близько 73 млн гривень, тоді як загальна сума платежів за червень повинна становити близько 360 млн гривень.
Голубченко не зміг спрогнозувати, коли відбудеться вирівнювання рівня платежів, відзначивши, що це відбудеться тільки тоді, коли закінчиться боротьба за легітимність підвищення тарифів.
Також він підкреслив, що зараз міськадміністрація очікує рішення Президента Віктора Ющенка про тарифи, а після нього буде діяти відповідно до закону.
Як повідомляло агентство, раніше Кабмін запропонував Ющенкові скасувати підвищення Київською міською державною адміністрацією тарифів на житлово-комунальні послуги для населення з 1 червня.
17 липня Кабмін призупинив підвищення Київміськадміністрацією тарифів на житлокомпослуги з 1 червня.
6 липня Шевченківський райсуд Києва призупинив дію розпоряджень Київміськадміністрації №516, 517, 518, 519 і 520 від 29 квітня про підвищення тарифів на житлокомпослуги для населення і на компослуги для юросіб із 1 червня.
Київміськадміністрація оскаржила це рішення суду в Апеляційному суді Києва.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас