Дослідження: Протягом двох останніх кварталів довіра українців до гривні росте — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження: Протягом двох останніх кварталів довіра українців до гривні росте

Валюта
922
Протягом двох останніх кварталів спостерігається незначне зростання довіри українців до національної валюти. Про це повідомив генеральний директор компанії ІФАК Україна Сергій Говоруха, коментуючи результати проведеного дослідження.
За його словами, якщо в лютому гривні в цілому висловлювали довіру 24% респондентів, то в липні – 34%. При цьому продовжує залишатися високим рівень недовіри до національної валюти (44%), хоча він і скоротився, у порівнянні з даними, отриманими під час попереднього дослідження (у лютому гривні не довіряли 52% громадян).
Аналогічно за зазначений період зросли показники довіри громадян до долара (24% у лютому, 35% у липні) і євро (43% у лютому, 55% у липні). Як відзначив С.Говоруха, євро продовжує залишатися в уявленнях українців найнадійнішою валютою, якій вони довіряють більше від інших і в якій воліють зберігати свої заощадження.
Моніторингове дослідження "5 фактів про українців" проводилося з 5 по 15 липня Міжнародним дослідницьким агентством ІФАК Україна. У рамках проекту в містах з населенням 50 тис. і більше людей методом інтерв'ю було опитано 1,5 тис. респондентів у віці від 20 до 60 років. Статистична похибка вибірки становить 3%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас