Фондові індекси США завершили тиждень падінням уперше за місяць, ф'ючерси зростають у понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси США завершили тиждень падінням уперше за місяць, ф'ючерси зростають у понеділок

Фондовий ринок
77
Фондові індекси в США завершили минулий тиждень падінням вперше майже за 5 тижнів, незважаючи на зростання у п'ятницю, повідомило агентство Bloomberg. Основними причинами негативної динаміки аналітики вважають зниження вартості нафти і погіршення агентством Standard & Poor's кредитних рейтингів 18 американських банків.
Проте, ф'ючерсний ринок у понеділок сповнений позитива: вересневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:23 додав 1,3%, а на Dow Jones Industrial Average - 2,5%. Зростанню на ф'ючерсному ринку сприяла, зокрема, заява банку Jpmorgan Chase, що вартість наданих фінкомпаніям США державних кредитів виявиться нижче, ніж прогнозували багато експертів.
Енергетичні компанії продемонстрували найбільш різке зниження курсів акцій у рамках індексу S&P 500 - на 0,9% у п'ятницю. Лідером падіння стала найбільша нафтова компанія світу Exxon Mobil Group, чиї цінні папери подешевшали на 3,7%.
У п'ятницю нафта подешевшала на 2,6%, до $69,55 за барель на тлі зростання запасів бензину в США. За тиждень зниження склало 3,5%. Ціни ф'ючерсів на нафту в понеділок продовжують падати - до $69,05 за барель.
"Зниження вартості нафти відображає очікування, що економіка повернеться до зростання не так швидко, як прогнозувалося раніше. Люди як і раніше пильно стежать за нафтою", - відзначає менеджер Oakbrook Investments Джирі Черукурі.
Коефіцієнт кореляції між вартістю нафти та індексом S&P 500 за останні 12 тижнів склав 0,89, що є найвищим рівнем із грудня 2008 року, за даними агентства Bloomberg. Значення показника, рівне 1, сигналізує про те, що фондові індекси змінюються в суворій відповідності з динамікою нафтових цін.
Вартість акцій Wells Fargo & Co. і Capital One Financial Corp., банків, чиї кредитні рейтинги були знижені агентством Standard & Poor's, упала більш ніж на 5%.
S&P стверджує, що жорсткість регулювання фінсектора в США і підвищення волатильності ринку можуть обмежити можливості фінансових компаній країни з виплати заборгованості, зокрема держдопомоги.
"Фінансові інститути позбуваються балансових ризиків і змінюють профілі та стратегії фінансування для відбиття нових реалій ринку, - заявив аналітик S&P Родріго Кінтанілья. - Зниження рейтингів у подібному перехідному періоді є виправданим, тому що учасники галузі впроваджують зміни".
Найбільший світовий виробник міді з тих, чиї акції мають обіг на біржах, Freeport-mcmoran Copper & Gold Inc. втратив 13% ринкової капіталізації на побоюваннях охолодження попиту на цей метал у Китаї.
Підіндекс сектору охорони здоров'я в рамках S&P 500 підвищився за підсумками тижня на 2,1% - вперше за 3 тижні. Лідерами зростання стали Cigna Corp.., Coventry Health Care Inc., Aetna Inc. і Wellpoint Inc.
Реформа регулювання галузі, запропонована сенатором Едвардом Кеннеді, представником Демократичної партії, коштуватиме державі $1 трлн, але однаково не буде враховувати потреби всіх американців, говориться в заяві Бюджетного управління Конгресу США. Ця заява зміцнила надії інвесторів, що різкого перегляду законодавства в цій сфері не буде, відзначила аналітик Sanford C. Bernstein & Co. Ана Гупте.
Вартість акцій Apple виросла в п'ятницю на 2,7% на тлі популярності, що зберігається, iphone.
Котирування цінних паперів Novell Inc., другого за розмірами дистриб'ютора ПЗ Linux у США, підскочили на 10% на очікуваннях можливого продажу компанії.
Прибутки компаній, акції яких входять до розрахунку S&P 500, знижувалися останні 7 кварталів і продовжать падати до четвертого кварталу 2009 року, коли почнеться відновлення, прогнозують опитані агентством Bloomberg економісти. Цього тижня квартальні результати опублікують Oracle Corp., Monsanto Co. і Nike Inc.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у п'ятницю знизився на 15,87 пункту (0,19%) - до 8539,73 пункту. За тиждень показник втратив 3%.
Standard & Poor's 500 за день додав 2,86 пункту (0,31%), склавши 921,33. За тиждень значення індексу зменшилося на 2,6%.
Індекс Nasdaq Composite виріс у п'ятницю на 166,45 пункту (1,09%) - до 1827,47 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас