АБ “Донеччина”: Уперше по картці "УкрКарт" зняті наявні в іншому місті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АБ “Донеччина”: Уперше по картці "УкрКарт" зняті наявні в іншому місті

Фінтех і Картки
154
19 вересня в Одесі вперше була здійснена операція зняття наявних засобів через банкомат по карті української платіжної системи “Укркарт”, емітованої АБ “Донеччина” (Донецьк). В даний час Акціонерний банк “Донеччина” є єдиним банком у місті Донецьку, що здійснює операції з картами системи “Укркарт”.
За даними відділу платіжних карт АБ “Донеччина”, на сьогоднішній день банком емітовано 1490 карт національної системи “Укркарт”.
Як пояснюють представники банку, здійснення подібної операції стало можливим, завдяки впровадженню в платіжній системі “Укркарт” нової міжбанківської системи розрахунків на кліринговій основі влітку поточного року. Якщо раніше кожен банк-емітент повинен бути підписувати договір про взаємні розрахунки з кожним банком-контрагентом, то тепер банку досить укласти договір про міжбанківське обслуговування тільки з одним розрахунковим банком – “Українським професійним банком” (Київ).
По суті перехід “УкрКарт” на дану систему дозволяє банкам-учасникам розширити географію обслуговування власних карт, а власникам карт – дає можливість обслуговуватися в різних регіонах України. Таким чином, ПС “УкрКарт” перейшла в категорію загальноукраїнської.
Найближчим часом ще чотири банки міста Донецька почнуть емітувати карти платіжної системи “УкрКарт”.
Довідка
АТ "Укркарт" – українська національна платіжна система. В даний час її членами є 20 українських банків. На 30.09.2002 еквайрингова мережа платіжної системи нараховує близько 60 банкоматів, розташованих практично у всіх регіонах України, емітовано близько 45 тис. платіжних карток.
Акціонерний банк «Донеччина» - універсальний комерційний банк, віднесений НБУ до категорії середніх. За станом на 1.08.2002 року статутний фонд АБ «Донеччина» - 27,16 млн. грн., капітал 31,695 млн.грн. Сума притягнутих депозитів на 1.08.2002 склала 28,4 млн. грн., що в 2,9 рази більше даного показника торік. При цьому на долю фізосіб-вкладчиків приходиться 20,9 млн.грн. (ріст внесків у 5 разів), на юросіб 7,5 млн. грн. (ріст на 25%). Чистий прибуток на 1.08.2002 - 736,08 тис. гривень.
За матеріалами:
УкрБізнесБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас